ΣΩΣΤΟ ΞΕΠΑΓΩΜΑ (ΑΠΟΨΥΞΗ) ΚΡΕΑΤΟΣ

Το ξεπάγωμα κρέατος είναι μια διαδικασία που θεωρούμε εύκολη και αθώα: Απλώς βγάζουμε το κρέας από την κατάψυξη και το αφήνουμε στο δοχείο φαγητού του σκύλου μας  έως ότου αποκτήσει θερμοκρασία δωματίου.

Αυτό είναι το πιο συνηθισμένο λάθος !!!

Μπορεί το ξεπάγωμα σε θερμοκρασία δωματίου να είναι γρήγορο και να μας βολεύει σε αποφάσεις τελευταίας στιγμής, όμως δεν είναι ασφαλές για την διατροφή του σκύλου μας.

Αφήνοντας το κρέας σε ζεστό περιβάλλον για πάνω από δύο ώρες, μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη επιβλαβών βακτηρίων.

Ειδικά το καλοκαίρι, αυτό είναι απαγορευτικό!!!

Ευτυχώς, υπάρχουν σωστοί τρόποι απόψυξης κρεάτων :

-Απόψυξη κρέατος στη συντήρηση του ψυγείου

  • Ίσως ο καλύτερος τρόπος για να ξεπαγώσετε κρέας, μιας και το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να μεταφέρετε το κρέας από την κατάψυξη στη συντήρηση και να το αφήσετε έως ότου λιώσει ο πάγος.
  • Οι 3°C με 4°C βαθμοί  της συντήρησης δεν επιτρέπουν την ανάπτυξη βακτηρίων.
  • Το κρέας μπορεί να μείνει σίγουρα για 1-2 μέρες στη συντήρηση μετά το ξεπάγωμα του και πριν μαγειρευτεί.

Σημείωση:

Τοποθετήστε το κρέας μέσα σε ένα βαθύ σκεύος, καθώς τα υγρά του κατά την απόψυξη μπορούν να λερώσουν το ψυγείο.

-Απόψυξη κρέατος μέσα σε κρύο νερό βρύσης

  • Γρηγορότερο ξεπάγωμα απ’ότι στη συντήρηση του ψυγείου.
  • Μπορεί να διαρκέσει από 1 έως 3 ώρες.

Σημείωση : 

Αλλάξτε το κρύο νερό κάθε 30 λεπτά περίπου, ώστε να διατηρηθεί η απόψυξη του κρέατος σε νερό που να βρίσκεται πάνω από τη θερμοκρασία ψύξης. Συνεχίστε μέχρις ότου το κρέας αποψυχθεί τελείως.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου